Tuesday, March 1

Virus Dari FB

Skunk mcm2 virus yg tlh di sebarkan.. tp arinie xakep nk gtau sal virus yg di sebarkn melalui FB haha.. mybe korang xsedarkn... mybe ade yg sedar tentang hal nie...

So xakep nk citer ckit lah yg xakep tau.. mybe ade lg org yg lebih tau N lebih expert dri xakep..yg tau sila2 lh share2 tau...

Korang pernah x?? tbe2 ade antara friend list yg korang knl mahupn xknl tbe2 bg link kt chting korang??

Nie antara link yg d hntr mcm di seblh kiri kanan nie. >>>

Org yg hntar nie xtau yg dyorg hntar link tu... sbb dy pn dh kne virus dri org yg bertanggungjwab.. So lau korang kne virus tu.. korang pn akn tbe2 bg link mcm tu kt sume friend2 korang.. tnpa korang sedar tau..

Setelah korang klik link td.. korang akkn ke page nie.



Link atas menunjuk ke app.facebook.com / link disensor. Biasanya ketika anda pergi ke laman aplikasi agar ia meminta anda untuk menambah aplikasi dan mengabulkan izin untuk posting di atas nama anda atau membaca data profil anda. Bahagian menakutkan tentang yang satu ini adalah bahawa hal itu akan meminta anda untuk men-download "FacebookPhotos #####. exe" gambar-gambar yang tidak menggalakkan atau klik diperlukan.

Korang JGN KLIK VIEW PHOTO atau DOWNLOAD pape dri link tu..
kerana itu adlh virus..
gmbr tu hnyalh pura2 bkn btol2 pn photo anda d remove..

Kalau korang dh terKLIK

TryLah visit one of the online antivirus scanners and reset password on Facebook.
* http://www.kaspersky.com/virusscanner
* http://security.symantec.com
* http://us.mcafee.com/root/mfs/scan.asp?affid=56
* http://www.bitdefender.com/scan8
* http://onecare.live.com/site/en-us/default.htm
* http://ca.com/securityadvisor/virusinfo/scan.aspx
* http://www.ewido.net/en/onlinescan
* http://www.pandasecurity.com/homeusers/solutions/activescan

P/S: TLG LAH SEBAR2 Kan KPD KWN2 KORANG YG LAIN INFO NIE....

5 comments

mrs.sabri March 1, 2011 at 2:31 PM

tak dapat nak share la..huhu..

Manusia Biasa March 1, 2011 at 2:35 PM

@mrs.sabribleyh laa... klik je button share yg dkt button like tu jew..

mrs.sabri March 1, 2011 at 2:40 PM

dah klik situ tapi dia keluar msj mcm ni 'msj failed,this msj contains blocked'

deena awanis March 1, 2011 at 3:39 PM

good info..

syairahmohdanuar March 1, 2011 at 9:35 PM

hate virus.dh penah kena dkt ym.sedih :(

_