Wednesday, July 20

Cara Remove Virus Di Facebook


Heboh mengenai virus di Facebook yang sedang giat melanda di laman sosial tersebut..
Tentu ramai yang tertanya-tanya, bagai mana bentuk mesej yang dihantar ke penerima virus di facebook yang sedang giat melanda di laman sosial itu kini.
Mesej yang dihantar seakan-akan begini :
1) hi. how are you?
2) Wanna laugh? :)
3) It is you on the video? want to see?
4) Link virus tersebut akan diberi..
so? nak guna apa untuk remove virus tu?
Pastikan bukak guna “Notepad”.. Baru boleh bukak dan jumpa ayat tu…
Untuk Windows XP, Vista and Windows 7
C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts
Untuk Windows 2000
C:\WINNT\system32\drivers\etc\hosts
Untuk Windows 98/ME
C:\WINDOWS\hosts
STEP 1. mula mula buka My Computer
image
STEP 2. Copy    perkataan nie
 C:\Windows\System32\drivers\etc\
pastu pastekan dalam address bar di atas sekali tu dan tekan ENTER..seperti contoh di atas
lepas tu akan jadi macam ni
image
STEP 3. anda nampak kan file yang bernama “hosts” ?open file tu . Right click dan pilih open with Notepad
image
bila dah open. Akan keluar file macam ini
image
bukak satu-satu files dan cari yang ada tulis :
“127.0.0.1 http://www.facebook.com”
atau yang berkaitan dengannya!
kalau tak menjadi , sila comment ^_^

7 comments

Anonymous July 20, 2011 at 8:09 PM

dah jumpa file 2,nk bt mcm mna plak??

nazuha_wawa July 20, 2011 at 8:33 PM

tak faham step yg akhir sekali tu..

amirfazwan July 22, 2011 at 3:36 PM

lepas bukak nk buat ape?-.-

"bukak satu-satu files dan cari yang ada tulis :
“127.0.0.1 http://www.facebook.com”
atau yang berkaitan dengannya!"

madster July 23, 2011 at 11:16 PM

bukak n delete ke ape..??

mie July 30, 2011 at 5:14 PM

ntah..aku pun x fham..cari file ape tu?

haizunam August 3, 2011 at 10:54 PM

ndk pahamlh yg last tu....
nk tambh atau nk deletekah apa?
aku buka kuar ni
127.0.0.1 activate.adobe.com
127.0.0.1 practivate.adobe.com
127.0.0.1 ereg.adobe.com
127.0.0.1 activate.wip3.adobe.com
127.0.0.1 wip3.adobe.com
127.0.0.1 3dns-3.adobe.com
127.0.0.1 3dns-2.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns-2.adobe.com
127.0.0.1 adobe-dns-3.adobe.com
127.0.0.1 ereg.wip3.adobe.com
127.0.0.1 activate-sea.adobe.com
127.0.0.1 wwis-dubc1-vip60.adobe.com
127.0.0.1 activate-sjc0.adobe.com
127.0.0.1 adobe.activate.com
127.0.0.1 adobeereg.com
127.0.0.1 www.adobeereg.com
127.0.0.1 wwis-dubc1-vip60.adobe.com
127.0.0.1 125.252.224.90
127.0.0.1 125.252.224.91
127.0.0.1 hl2rcv.adobe.com
127.0.0.1 tonec.com
127.0.0.1 www.tonec.com
127.0.0.1 registeridm.com
127.0.0.1 www.registeridm.com
127.0.0.1 secure.registeridm.com
127.0.0.1 internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 www.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 secure.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 mirror.internetdownloadmanager.com
127.0.0.1 mirror2.internetdownloadmanager.com

lydia1212 September 7, 2011 at 2:13 PM

# Copyright (c) 1993-2001 Microsoft Corp.
#
# This file has been automatically generated for use by Microsoft Internet
# Connection Sharing. It contains the mappings of IP addresses to host names
# for the home network. Please do not make changes to the HOSTS.ICS file.
# Any changes may result in a loss of connectivity between machines on the
# local network.
#

_