Sunday, November 17

DDR4 Bakal Di Lancarkan

DDR4 is real - but don't hold your breath waiting for itDDR4 bersedia untuk menjadi sebahagian server pada masa itu dengan desktop dan notebook varian datang manakala yang baik selepas .

"Kami menjangka untuk melihat DDR4 dalam komputer peribadi dan komputer riba yang mungkin setahun selepas pelayan, " jelas seorang wakil daripada Kingston di tingkat persembahan. Jika itu benar kita harus melihat DDR4 penapisan ke dalam mesin komputer kita kadang-kadang pada tahun 2015 - Syarikat-syarikat ingatan bersedia untuk memulakan penghantaran memori pelayan gred tahun depan.
Samsung tidak begitu pasti tentang langkah untuk desktop kami sekalipun.

Samsung DDR4 ia mungkin sedikit masa sebelum DDR4 hits desktop kami
Sekitar sudut dari gerai Kingston di tingkat IDF adalah gerai Samsung , menunjukkan off pilihan sendiri DDR4 modul. Saya bertanya jika syarikat Korea Selatan bersetuju dengan Kingston dari segi tempoh masa pengguna dan wakilnya adalah lebih ragu-ragu.

Samsung meramalkan bahawa DDR4 akan kemungkinan besar tidak hadir dalam mesin kita sendiri sehingga selepas 2015. Itu jauh dari sini dan kita juga boleh mempunyai ekosistem pengkomputeran yang sangat berbeza pada masa itu.
faedah sebulat suara


Apa yang semua syarikat memori bersetuju pada walaupun adalah manfaat DDR4 , dan bukan hanya di dalam ruang pelayan.

"Memory mempunyai impak yang cukup besar kepada prestasi , bersebelahan dengan pemproses ia adalah komponen yang paling pesat dalam sistem itu, " jelas Kingston.

"Bagi DDR4 ia adalah langkah seterusnya dalam kelajuan dan ia juga memerlukan kuasa yang kurang. DDR4 bermula pada 1.2 volt , jadi kanan luar sana anda melihat mana-mana antara 15-20 % penjimatan kepada penggunaan kuasa. Jadi bagi pengguna , itu bateri lebih kehidupan , penyejukan yang lebih baik dan prestasi yang lebih baik . "

Menyemak ulasan memori dari TechRadar ini
Terdapat juga fakta yang kita cari pada kepadatan yang jauh lebih tinggi mungkin dalam modul individu dengan DDR4 . Generasi terakhir memori antara 512Mb sehingga 8MB . Dengan DDR4 , itu bergerak sehingga antara 2Gb dan akhirnya 16GB.

Yang akan membolehkan DIMMs keupayaan jauh lebih tinggi daripada kita boleh menguruskan sekarang. Kami juga melihat sekitar peningkatan sebanyak 50% dalam jalur lebar memori bergerak ke hadapan.
Tetapi faktor yang memberi kesan besar peralihan kepada DDR4 akan menjadi harga. Jika pasaran DDR3 kekal ketat maka hanya akan memanjangkan hayat ingatan yang terakhir gen.
Bergantung pada harga itu, walaupun ramalan yang lebih konservatif Samsung daripada peralihan pengguna kepada DDR4 boleh berubah menjadi agak optimistik.


Sumber : TechRadar
_